Janneke Stolte-Alkema


Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut en Geriatriefysiotherapeut

“Ik vind het een uitdaging om uw kwaliteit van leven te optimaliseren. Mijn passie is mensen met complexe gezondheidsproblemen weer dingen te laten doen die ze graag willen, zonder pijn!”

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Fysiotherapie te Utrecht.
Van 1988 tot 1996 heb ik gewerkt in een particuliere praktijk te Arnhem. Ik volgde een cursus Cyriax en behandelde veel sportblessures, o.a. bij dansers van Introdans.
Sinds 1994 ben ik Oedeem fysiotherapeut. Van 1996 tot 2005 heb ik zwangerschapscursussen gegeven en extra scholing gevolgd op het gebied van bekkenproblemen en urine-incontinentie.
Sinds september 2005 ben ik praktijkhouder in Doorwerth. Hier is mijn enthousiasme gewekt voor het behandelen van de oudere mens en sindsdien richt ik mij op de meer complexe zorg, ook in de thuissituatie. In 2011 ben ik afgestudeerd als Geriatrie fysiotherapeut.

Momenteel behandel  ik veel gecompliceerde meervoudige pathologie (bij  kwetsbare ouderen),  ook Valpreventie komt daarbij aan bod. Ik ben ook aangesloten bij het netwerk Geriatrie Gelderse Vallei en het netwerk revalidatie hartfalen in de eerste lijn.

Ik zie veel neurologische patiënten zoals mensen met de ziekte van Parkinson, MS, en Centraal Neurologische Aandoeningen. Hiervoor ben  ik ook aangesloten bij het MS-netwerk, Parkinsonnet  en het CVA-netwerk.

Daarnaast doe ik nog steeds de oedeem behandelingen en reguliere fysiotherapie.

Fysio- en Manuele Therapie Doorwerth Zorg(t) voor beweging