Algemene Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen worden behandeld.
De klachten waarmee de patienten bij de fysiotherapeut komen, zijn eigenlijk zeer uiteenlopend: rugklachten, artrose, acuut enkelletsel etc. Ook de oorzaken kunnen zeer uiteenlopen, bijvoorbeeld een sportblessure of veroudering. De fysiotherapeut onderzoekt het menselijk lichaam, stelt een fysiotherapeutische diagnose op, behandeld, evalueert en koppelt terug naar de verwijzende specialist of huisarts.
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.
Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?
Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan: pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten zwelling van gewrichten

  • krachtsvermindering
  • bewegingsbeperking
  • stijfheid
  • problemen met bewegen
  • evenwichtsstoornissen
  • vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering a.g.v. een andere onderliggende aandoening
    Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Fysio- en Manuele Therapie Doorwerth Zorg(t) voor beweging