Hardloopanalyse

Fysio- en Manuele therapie Doorwerth

De hardloopanalyse:

Ter voorkoming en meer inzicht geven bij de aanpak van recent opgelopen blessures. Zowel de beginnende als de ervaren sporters kan daar profijt van hebben. Zeker als je bedenkt dat van 3,5 miljoen geblesseerde sporters in 2021 de meeste blessures (890.000) veroorzaakt werden tijdens het hardlopen. 

Vaak zijn het kleine aanpassingen die ervoor kunnen zorgen dat het risico op blessures sterk kan afnemen. Voorafgaand aan de hardloopanalyse zal er een anamnese en een algemeen lichamelijk onderzoek plaats vinden. Op basis hiervan en de bevindingen van de hardloopanalyse zullen er aanbevelingen worden gedaan die blessures tijdens het hardlopen kunnen verminderen dan wel voorkomen. Daarnaast zullen er praktische tips en oefeningen meegegeven worden waar je zelf meteen mee aan de slag kan.

De analyse neemt 2 zittingen in beslag. Tijdens de eerste zitting zal de anamnese, het lichamelijk onderzoek en de hardloopanalyse worden afgenomen. Tijdens de tweede worden de resultaten besproken en advies gegeven.   

De hardloopanalyse in het kort:

  • Is een analyse voor hardlopers, maar ook voor andere sporters die bij hun sport veel hardlopen.
  • Bij de analyse worden verschillende aspecten van het hardlopen bekeken. Hierbij te denken aan: rompstabiliteit, pasfrequentie, voetlanding en consistentie van lopen.
  • Kan worden ingezet ter voorkoming van blessures, of meer inzicht geven bij de aanpak bij het verhelpen van recente blessures.
  • Kan worden ingezet voor het verhogen van de prestatie.

Wilt u graag een hardloopanalyse af laten nemen, of meer informatie over de hardloopanalyse? 

Neem dan contact met ons op: 026-3341962/ 026-3336178 of kom langs op het Schubertplein 6 in Doorwerth en vraag naar Petra.